انتشار اپلیکیشنهای بانکی جعلی
با توجه به پیشرفت فناوری، امروزه بسیاری از خدمات بانکی به صورت غیرحضوری قابل انجام بوده و این خدمات از روشهای گوناگونی مانند اینترنت بانک، تلفن بانک و همراه بانک قابل دریافت میباشند. در کنار گسترش ارائه این خدمات به صورت غیرحضوری، برخی افراد سودجو نیز اقدام به فریب کاربر و کلاهبرداری از وی میکنند.
در زمان کنونی درصد زیادی از کاربران تلفن همراه از اپلیکیشنهای مالی و بانکی به منظور انجام فرآیندهای مالی استفاده میکنند. طبق اعلام پلیس فتا، طی روزهای اخیر برخی افراد سودجو اقدام به ارائه اپلیکیشنهای مالی جعلی نموده و از این طریق به اطلاعات مالی کاربر قربانی دسترسی پیدا میکنند. این اپلیکیشنهای جعلی بیشتر از طریق صفحات شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و یا ارسال لینک دانلود از طریق پیامک به دست کاربر میرسند.
به منظور جلوگیری از گرفتار شدن در دام این افراد، به خاطر داشته باشید که اپلیکیشنهای مالی و بانکی خود را تنها از طریق وبسایت بانکها دانلود و نصب نموده و به تبلیغات منتشر شده در منابع غیررسمی توجه نکنید.
یکی دیگر از نکات اساسی در هنگام استفاده از اپلیکیشنهای مالی، فعالسازی رمز عبور برای آنها با استفاده از قابلیتهای تلفن همراه مانند سنسور اثر انگشت و یا تشخیص چهره میباشد. با فعالسازی رمز عبور برای این اپلیکیشنها، اطلاعات مالی شما حتی در صورت سرقت تلفن همراه امن باقی خواهد ماند.
همچنین نکات عمومی دیگری نیز در رابطه با همراه بانک وجود دارد که با رعایت آن میتوان امنیت را هنگام استفاده از همراهبانک تضمین کرد، این نکات شامل مجهز نمودن تلفن همراه خود به نرمافزار ضدبدافزار معتبر و بروزرسانی مستمر آن، بروزرسانی مستمر سیستم عامل و مرورگر وب و سایر نرمافزارهای منصوب بر روی تلفن همراه، عدم ذخیره اطلاعات مهم مانند رمز اول و دوم کارتها، کلمه عبور سامانههای بانکی، CVV2 و تاریخ انقضای کارت بر روی گوشی تلفن همراه، عدم قرار دادن رمز ورود سامانههای همراه بانک در اختیار دیگران و تغییر رمزعبور سامانهها در فواصل زمانی (حداقل هر سه ماه) و خودداری از انتخاب رمزهای ساده و قابل حدس نظیر سال تولد، شماره شناسنامه و غیره است.